Agenda

Plenary morning session

8:30 AM- 9:00 AM ( 40 Min )
Registration

Bynx Network Sponsor - Registration and Refreshments
Bynx

9:00 AM- 9:10 AM ( 10 Min )
Welcome and introduction
Introducing three streams of content for our three verticals - retail auto finance, fleet finance and equipment finance
Edward Peck, Co-Founder, International Auto Finance Network

9:10 AM- 9:40 AM ( 30 Min )
New finance models: cars-by-subscription and pay-per-mile solutions
Marcella Merli, Sales & Marketing Director, FCA Bank

9:40 AM- 10:10 AM ( 30 Min )
Managing the customer on behalf of the OEM: how to optimize the trade cycle and maximize the value-adds from auto finance
IAFN asked Bob Beatty to provide his insight on optimizing the customer experience end-to-end - from onboarding to end-of-contract, remarketing and renewal
Robert Beatty, Executive Vice President, Customer Experience, North America at GM Financial

10:10 AM- 10:30 AM ( 20 Min )
Leveraging value from AI in Auto and Equipment Finance
Andrew Flegg, Chief Technology Officer, Alfa

Bynx Session Sponsor 
Headline Sponsor
Alfa

10:30 AM- 11:00 AM ( 30 Min )
Using AI to operationalise servitisation in auto
Results from IAFN research sponsored by Genpact
Vikram Mahidhar, Senior Vice President, Artificial Intelligence Solutions, Genpact

Bynx Session Sponsor
AI Insights Leader
Genpact

 

11:00 AM- 11:30 AM ( 30 Min )
Refreshments and networking

Bynx Network Sponsor - Registration and Refreshments
Bynx

 

Consumer and business auto stream

11:30 AM- 12:00 PM ( 30 Min )
Impact of electrification on auto finance industry 
  • Effect on taxation - Benefit in kind and loss of duty from reduced demand for diesel and petrol
  • The shift to leasing and opportunity for fleet and other models of finance
  • Potential effects on OEMs and manufacturer captives of the investment in electric
Nick Smith, Partner, Deloitte Consulting
12:00 PM- 12:20 PM ( 20 Min )
LeasePlan’s transformation into a Mobility as a Service (MaaS) company
Mike Belcher, Head of New Business, LeasePlan UK

12:20 PM- 12:40 PM ( 40 Min )
The secret to unlock growth in Auto Finance? Harness data with the right mix of Data Science and AI
Alex Plenty, Europe Data and Analytics EU Practice Lead, Genpact

Bynx Session Sponsor
AI Insights Leader
Genpact
12:40 PM - 13:00 PM ( 20 Min )
Effects on the trade cycle of a transition from PCP to personal contract hire
David Betteley discusses the implications of the current trend with Karima Haji, Director, Auto Novo

Equipment finance stream

11:30 AM- 12:00 PM ( 30 Min )
Global specialists – how big banks will seek to impact tomorrow’s equipment finance market
John Rees, Global Head of Sales & Marketing, Societe Generale Equipment Finance
12:00 PM- 12:25 PM ( 25 Min )
India – Awakening to New Models in Asset Financing
Simi Thapar, Head - Equipment Finance and Leasing Solutions, Commercial and SME Finance, Tata Capital Financial Services
12:25 PM- 13:00 PM ( 35 Min )
Is the era of independent asset finance specialists over?
Panel discussion lead by John Bennett, Principal, J B Associates
Panelists: Mike Randall, CEO, Simply; Mike Picken, CEO, Shire Leasing PLC; Steve Swift, CEO, STAR Asset Finance; Patrick Jelly, Commercial Director, Aldermore
 

UK regulatory changes in auto and fleet

11:30 AM- 11:45 AM ( 15 Min )
Next steps on the FCA motor rules
Adrian Dally, Head of Motor Finance, Finance & Leasing Association

11:45 AM- 12:20 PM ( 35 Min )
An overview of the FCA’s consultation paper on discretionary commission models and consumer credit commission disclosure – together with a check list for the SM&CR following its go-live on 9 December
Jo Davis, Partner and Head of Asset & Consumer Finance, Locke Lord LLP

Bynx Session Sponsor 
Network Partner - Regulation & Compliance
Locke Lord LLP
12:20 PM- 12:40 PM ( 20 Min )
Living with regulation:How large dealerships are implementing the FCA changes
Peter Cottle interviews Tara Williams, F&I and Compliance Director at Group 1 Automotive UK Ltd
12:40 PM- 13:00 PM ( 20 Min )
Enabling Growth in the Changing Regulatory Environment
Panel session chaired by Toby Poston, Director of Communications and External Relations, BVRLA
Panellists: Steve Cocks, Head of Broker and SME, Lex Autolease

13:00 PM- 14:00 PM ( 60 Min ) 
Lunch and networking

Bynx Network Sponsor - Lunch
Teamwill Consulting

 

Afternoon

14:00 PM- 14:30 PM ( 30 Min )
Act Like a Fintech: The Anatomy of a Successful Digital Customer Journey
TBA
Bynx Session Sponsor
Sponsor
FICO
14:30 PM- 15:00 PM ( 30 Min )
Future of car sharing and subscriptions
Panellists Johannes Riedl, Global Client Partner, NETSOL Technologies

Bynx Session Sponsor 
Gold Sponsor
NETSOL Technologies
14:00 PM- 14:30 PM ( 30 Min )
Auto Finance in 2030

How will usership over ownership, the rise of services and internet of things change the industry
Brendan Gleeson, Group CEO, White Clarke Group. Vote on five hypotheses which have emerged from IAFN/WCG research
Bynx Session Sponsor 
Platinum Sponsor
White Clarke Group
14:30 PM- 15:00 PM ( 30 Min )
Fixing credit scoring
Freddy Kelly, CEO, Credit Kudos; Alex Hurst, Chief Commercial Officer, CarFinance 247
14:30 PM- 15:00 PM ( 30 Min )
Applying AI to equipment finance
Paul Nash, Co-CEO, Creditplus talks to Ed White, Technologist about Artificial Intelligence
14:30 PM- 15:00 PM ( 30 Min )
Lessons learned in Digital Lending
Auke Veenstra, Senior Director, EMEA, Cloud Lending, a Q2 company
Bynx Session Sponsor 
IAFN/PowerUP Overall Innovation Award Sponsor
Cloud Lending, a Q2 company

15:00 PM- 15:20 PM ( 20 Min )
Refreshments and networking

Bynx Network Sponsor - Registration and Refreshments
Bynx

 Afternoon Plenary

 
15:20 PM- 15:50 PM ( 30 Min )
Afternoon keynote 
Stephen Sklaroff, former Director General of the Finance & Leasing Association
Stephen talks about the opportunities and challenges for the UK auto and equipment finance industry in a rapidly-changing political, economic and commercial environment

15:50 AM- 16:20 AM ( 30 Min )
Afternoon keynote 2:   The keys to successful digital transformation: What really makes a difference for the impactful and sustainable initiative
Session introduced by Didier Stempak, Managing Director, Teamwill Consulting

Professor Gauthier Vasseur, President and CEO of Data Wise Academy and Executive Director, Fisher Center for Business Analytics at Berkeley University
To ensure sustainable success, organizations are turning to new approaches to lead their transformation in a digital age. Technology, algorithms and data hoarding alone can’t simply do the trick. It takes a more thoughtful strategy to create durable value from analytics. Humans, ethics, diversity constitute a large part of the equation to foster a data-driven culture that is truly adopted, that delivers business results, that respects our society and every individual and that unbiasedly tackles tomorrow’s challenges. Join us to see how researchers, experts, and leaders are working to deliver this balancing act.

Q & A conducted by Andrew Denton, CEO, Alfa

Bynx

Session Sponsor
Network Sponsor - Lunch
Teamwill Consulting

16:20 PM- 17:20 PM ( 60 Min )
PowerUp
Chaired by Andrew Denton, CEO, Alfa
Judges: Peter Thomas, CEO, Theorica
Bynx In collaboration with 
Theorica
Bynx IAFN/PowerUP Overall Innovation Award Sponsor
Cloud Lending, a Q2 Company
Bynx IAFN/PowerUP Changemakers Award Sponsor
Aldermore
Bynx IAFN/PowerUP Innovator Award Sponsor 
VIP Apps Consulting
17:20 PM- 17:30 PM ( 20 Min )
Conference round-up
Pat Sweet, White Paper Editor, Asset Finance International

Drinks and awards

17:30 PM- 18:30 PM ( 60 Min )
Drinks and networking
Bynx Headline Sponsor 
Alfa
18:30 PM- 22:00 PM
Awards dinner
Bynx Headline Sponsor 
Alfa
Bynx IAFN Award for AI Sponsor
Genpact
Bynx IAFN/PowerUP Overall Innovation Award Sponsor
Cloud Lending, a Q2 Company
Bynx IAFN/PowerUP Changemakers Award Sponsor
Aldermore
Bynx IAFN/PowerUP Innovator Award Sponsor 
VIP Apps Consulting